Alessi

Ние сме посланикът и най-големият търговец на дребно на продукти Alessi в Полша, с обширен склад за продукти и най-голямата експозиция на продукти Alessi в страната.

Основател на Alessi през 1921 г. е Джовани Алеси.
Дизайнът, в съвременния смисъл на думата, се появява в компанията в края на 30-те години на миналия век чрез първородния син на основателя Карло. Той е автор на повечето от артикулите, включени в каталога през десетилетието преди 1945 г., когато представя последния си дизайн - сервиза за чай и кафе "Bombe".

През 1970 г. Карло въвежда в компанията по-големия си син Алберто, на когото постепенно предава отговорността за управлението на дизайна, а след това бавно проправя пътя на другите представители на по-младото поколение на семейството - синовете Микеле и Алесио и внука Стефано, които внасят в компанията своеобразна инжекция от творчество и свежест. Това позволява на Alessi да развие политика на върхови постижения в областта на дизайна, която я превръща във водещ представител на явлението, известно по света като "Фабрики за италиански дизайн".

Една от характеристиките, които характеризират Alessi днес, е способността ѝ да съчетава изискванията, типични за индустриалното производство, с тенденцията да се третира по-скоро като "изследователска лаборатория в областта на приложните изкуства", отколкото като промишлено предприятие в традиционния смисъл на думата. Оттук произтича необходимостта от постоянни изследвания и експерименти, а от 80-те години на миналия век - и от експерименти с нови материали и технологии - дърво, порцелан и керамика, пластмаса, стъкло и кристал, електричество и електроника.

През годините на своята дейност Alessi произвежда предмети, разработени от повече от двеста дизайнери, сред които си струва да споменем имена като Еторе Сотсас, Ричард Сапер, Ахиле Кастильони, Алдо Роси, Майкъл Грейвс, Масимо Мороци, Филип Старк, Стефано Джованони и Гуидо Вентурини, Енцо Мари, Джаспър Морисън, Марк Нюсън, Рон Арадһттр://.... и Алесандро Мендини, който от 1979 г. е и съветник по дизайна.

Най-популярните в категорията

Този уебсайт използва бисквитки, за да предоставя услуги и в съответствие с Политиката за бисквитки