Кухненски кутии

327 продукта

Специално изработеният кухненски контейнер е незаменим помощник за ефективна организация на кухнята. Устойчив на течове и просторен, но същевременно компактен и просто красив - това са условията, на които трябва да отговаря всеки контейнер за храна. Когато го избирате, най-лесно е да се ръководите от материала, от който е изработен. Пластмасови контейнери ще бъдат оценени от тези, за които функционалността е приоритет. От друга страна стъклени кухненски контейнеристъклените кухненски контейнери, често под формата на буркани, ще бъдат избрани от традиционалистите в кухнята. За любителите на дизайна дизайнът е важен - този конкурс е спечелен от керамичните контейнери. А кой ще избере метални? Със сигурност тези, за които трайността и здравината са от първостепенно значение.

Тези, които имат специфични изисквания към организацията на кухнята, със сигурност ще харесат миниатюрните кутиите за подправки. Струва си да не забравяте и раздела за херметически затворени контейнери, където ще намерите изключително полезни вакуумни контейнери с помпа.

Вижте пълното описание

Показване:
1 от 6
Контейнер за съхранение Tree стъклен 20 см

62 лв

Контейнер за съхранение Tree стъклен 20 см

Muurla
НовиКонтейнер за сладки Winter Glow 23 см

122 лв

Контейнер за сладки Winter Glow 23 см

Villeroy & Boch
3 бр.Позиционери за нанасяне на етикети Fresh & Save Cube 3 бр.

10 лв

Позиционери за нанасяне на етикети Fresh & Save Cube 3 бр.

Zwilling
6 бр.Дифузери за вакуумни контейнери Fresh & Save Cube 6 бр.

10 лв

Дифузери за вакуумни контейнери Fresh & Save Cube 6 бр.

Zwilling
НовиБуркан Pandora M

95 лв

Буркан Pandora M

Nude
  • Нови
    Буркан Pandora M

    95 лв

    Буркан Pandora M

    Nude
Контейнер за сол Legio Nova

96 лв

Контейнер за сол Legio Nova

Eva Solo(2)
Кухненски контейнер Muurla Муминки Moominhouse стъклен

106 лв

Кухненски контейнер Muurla Муминки Moominhouse стъклен

Muurla
Буркан за съхранение Nordic гора 3 л

67 лв

Буркан за съхранение Nordic гора 3 л

Muurla(3)
Торба за съхранение на лук Mastrad

38 лв

Торба за съхранение на лук Mastrad

Mastrad(3)
Кухненски контейнер Pixie с лъжичка 200 мл зелен

23 лв

Кухненски контейнер Pixie с лъжичка 200 мл зелен

Bloomingville(1)
Контейнер за чай Cortica

82 лв

Контейнер за чай Cortica

Viva Scandinavia
Кухненски контейнер Arabia Finland Муминки True

92 лв

Кухненски контейнер Arabia Finland Муминки True

Arabia Finland(2)
Стойка за банани Dear Charlie

199 лв

Стойка за банани Dear Charlie

Alessi
Кухненски контейнер Arabia Finland Муминки Friendship

108 лв

Кухненски контейнер Arabia Finland Муминки Friendship

Arabia Finland(1)
Буркан за съхранение Muurla Муминки In The Woods 2 л

64 лв

Буркан за съхранение Muurla Муминки In The Woods 2 л

Muurla
Показване:

Необходим елемент за всяка кухня

Контейнерите за храна са най-добрият начин за поддържане на ред в кухнята, а освен това помагат за поддържане на подходяща хигиена и чистота. Тяхната роля е безценна, особено когато нямате килер. Използването на кухненските контейнери е многостранно. В зависимост от нуждите ни можем да ги използваме за съхранение на храна в чекмеджета и на плота, както и в хладилника; полезни са за замразяване и мариноване, а някои могат да се използват за претопляне на храна в микровълнова фурна. Освен това оригиналният дизайн и разнообразието от цветове улесняват избора на мечтания кухненски контейнер.

Кой кухненски контейнер да изберете?

Най-често изборът на контейнер е продиктуван от изискването за материала, от който е изработен. Най-популярни все още са пластмасовите контейнери - пластмасовите кутии са леки и лесни за почистване. Производителите обръщат все по-голямо внимание на безопасността, поради което повечето пластмасови кухненски контейнери не съдържат вредния BPA.

Също толкова разпространен избор са и безсмъртните стъклени кухненски контейнерикоито най-често са под формата на буркани и бурканчета. Стъклените съдове за храна не влизат в контакт със съхраняваната в тях храна и я изолират отлично от външните условия.

На адрес метален кухненски контейнер се избират от тези, за които издръжливостта и здравината са приоритет. Хранителните продукти са напълно безопасни и затворени в тях.

За разлика от тях керамични кухненски контейнери са от онези съдове, които е срамно да се приберат в чекмеджето. Разнообразието от форми и цветове означава, че порцелановите и керамичните съдове често красят кухненския плот или маса.

Полезни функции на кухненските съдове

Много практични са вариантите на кухненски контейнери с мерителна чашка - особено при съхранение на продукти като брашно, захар или какао. Благодарение на включената мерителна чашка можем лесно да измерим необходимото количество от дадена съставка при печене или приготвяне на някое ястие. Кухненският контейнер с прозорче показва актуалното количество на съхранявания продукт - това решение работи добре за съхранение на насипни, често използвани продукти.

Отделна категория са херметичните вакуумни контейнериса чудесен начин за запазване на храната за дълъг период от време. С помощта на специална помпа те създават благоприятни условия дори за най-деликатните храни. Друг вид херметичен контейнер е кутия със специално затваряне, чийто умен механизъм често е патентован от производителя.

Кухненски контейнери със специално предназначение

Този тип контейнери са идеални за кухните на хората, които обичат перфектната организация, изпипана до последния детайл. В такава кухня всеки продукт, голям и малък, има свое фиксирано място.

На най-стратегическите места ще има контейнери за подправкикоито по силата на своето предназначение трябва да бъдат винаги под ръка на готвача. Съхраняването на подправките изисква херметични условия, за да не загубят твърде бързо аромата си. Контейнерите за подправки често се предлагат в удобни, готови за употреба комплекти.

Контейнерите за лакомства, обикновено под формата на формички за торти, трябва да присъстват в дома на гурме. Най-често те са с декоративен дизайн, предназначен да представи кутията на видно място, например на кухненския плот. Там достъпът до бисквити или сладкиши ще бъде на практика неограничен!

Контейнерите за кафе и чай, напитки, които се приготвят няколко пъти на ден, също трябва да са декоративни. За чая (листен или пакетиран) цветната кутия за чай е идеалното решение. кутияа за кафето цветната кутия е идеалното убежище. контейнерконтейнер от неръждаема стомана. За тези, които обичат реда и минимализма, комплектът от контейнери за чай и кафе в подобен стил е чудесна идея.

А къде е най-доброто място за съхранение на хляб? Решението са традиционните кутии за хляб. Кутии за хлябкоито ще предпазят хляба и хлебчетата от прекалено бързо изсъхване.

Те съхраняват и разкрасяват

Освен утилитарния аспект, нека не забравяме, че кухненските контейнери могат да бъдат важен декоративен актив, който разнообразява всеки кухненски интериор. Широката гама от дизайни, цветове и материали, използвани за производството на контейнери за храна, означава, че всеки може да намери нещо подходящо за себе си и за своето кухненско оборудване.

Този уебсайт използва бисквитки, за да предоставя услуги и в съответствие с Политиката за бисквитки