Аксесоари за бира

8 продукта

Пиенето на бира "на открито" (само на разрешено място, разбира се!) има своя чар, но професионалното ѝ дегустиране е също толкова забавно. За да се наслаждавате непрекъснато на дълбочината на вкуса на тази златна напитка, си струва да се снабдите със специални бирени аксесоари. Тези приспособления ще ви бъдат полезни по време на пикници, барбекюта и домашни партита. Те са идеални и като подаръци за любителите на бирата.

Чаши и чаши за бира можете да намерите в отделна категория!

Вижте пълното описание

Показване:
1 от 1
Охлаждащ капак за бутилка бира Rapid Ice

19 лв

Охлаждащ капак за бутилка бира Rapid Ice

Vacu Vin(1)
Запушалка за бутилка Botelo

23 лв

Запушалка за бутилка Botelo

Gefu(1)
2 бр.Запушалки за бутилки Botelo 2 бр.

21 лв

Запушалки за бутилки Botelo 2 бр.

Gefu(1)
Показване:

Няколко думи за златната напитка...

Бирата е любимият ни вид алкохол. Тя е основният "развлекател" по време на срещи на открито с приятели, семейни празненства в барбекюили гледане на футболни мачове. Когато се пие бира, е важно не само какъв вид алкохол се консумира, но и как се поднася напитката.

Аксесоари за пиене на бира

Най-важните аксесоари за пиене на бира, които всеки любител на бирата трябва да има вкъщи, са, разбира се, каните. Чашите също могат да разкрият и подчертаят вкуса на определен вид бира, а такива не липсват. Най-популярни са чашите за бира, които се отличават със своята здравина, издръжливост и имат голяма дръжка, която ги прави удобни за държане в ръка. Обикновено са изработени от висококачествено дебело стъкло и в този си вариант най-често се срещат в баровете. Не липсват и танки, изработени от други материали. Предлагат се също така керамични и дори дървени чаши за бира. Интересна алтернатива, особено за тези, които мечтаят да поддържат напитката си постоянно охладена, са термочашите за бира. При тях се използва вакуумна изолация, благодарение на която ниската температура се запазва дори в продължение на няколко часа.

Освен танкари има и чаши за бира. Тези аксесоари наподобяват формата на лале и се състоят от сгънат връх, луковична чаша и краче. Благодарение на тях бирата може да се сервира по изключително естетичен начин, цветът на напитката се подчертава, а пяната се задържа в съда. Подобни на тях са чаши за бира познати като pokals. Те обаче са по-тънки и фини. Съществуват още много видове такива чаши, чийто избор зависи от конкретния вид бира, но и от индивидуалните предпочитания. Сред аксесоарите за бира от този тип все още се срещат чашите Weizen, Snifter, Goblet, Stange, French Jelly Glass, Pinta и Teku.

Аксесоари за сервиране на алкохол

Важно е не само в какво ще пиете алкохола, но и какъв ще бъде методът на сервиране. В допълнение към избора на чаши и чаши, които са съобразени с вида на бирата, трябва да се обърне внимание на сервирането на алкохола. Разбира се, това може да се направи с подносиразбира се, подноси, върху които можете да поставите няколко бутилки или чаши, но не само. Важни са и подложките, за да не се намокрят плотовете, масите и пейките, върху които ще се поставят напитките. Подложки за бутилки и чаши имат не само практическа функция; много от тях изглеждат толкова оригинално, че могат да се използват като декоративни елементи. Също толкова добре изглеждат и тапите за маркиране на бутилки. Освен че всеки гост ще знае коя бира е неговата, бутилките ще придобият по-добър външен вид, а напитката ще остане свежа по-дълго време. Такива тапи обикновено се изработват от силикон, който не реагира на храни, а изработените от него части могат да се мият в съдомиялна машина. Когато сервирате бира, си струва да добавите дизайнерски Отварачки за бутилкикоито вече могат да бъдат закупени в различни оригинални форми.

Калъфи за бира

За любителите на бирата е важно да разполагат с приспособления, в които да съхраняват любимата си напитка. Не е достатъчно да се знае при каква температура трябва да се съхранява този алкохол, важен е и самият метод на "съхранение ". Популярни са щайгите за бира с място за няколко бутилки. Благодарение на подходящата защита във вътрешността им бутилките не влизат в контакт една с друга, което свежда до минимум риска от счупване. Освен това такива щайги са удобни за пренасяне; дизайнерските модели имат специално изрязани дръжки за удобно държане на контейнера. Това обаче не спира дотук. Някои от тях дори са оборудвани с отварачка за бутилки. Такива джаджи за бира намират по-широко приложение. Те са популярни на събития на открито, не само заради безопасното транспортиране на алкохола, но и защото могат да се използват например като табуретка или маса; разбира се, става дума за каси, изработени от здрав материал, например стомана.

Приспособления за бира за охлаждане на алкохол

Сред джаджите за любителите на бирата има аксесоари за запазване на бирата охладена за по-дълго време. В допълнение към гореспоменатата термочаша, биофилите могат да изберат и други удобства. Предлагат се специални охладители за бира, които се прикрепят към бутилката. Във вътрешността на гъвкавата "обвивка" се намира изолираща пяна, която може да поддържа алкохола на ниска температура в продължение на няколко часа. Разбира се, този охладител трябва да бъде правилно подготвен, като преди това се постави във фризера за няколко минути.

Бирата може да се охлади и като се постави в кофа с лед. Те обикновено са изработени от метал и неръждаема стомана. Всичко, което трябва да направите, е да ги напълните с кубчета лед и да потопите бутилките с бира в тях. Такива кофи за лед са чудесна идея за подаръкза биофил.

Този уебсайт използва бисквитки, за да предоставя услуги и в съответствие с Политиката за бисквитки