Овлажнители за въздух

25 продукта

Твърде суха? Твърде студено? Или може би миризмата, меко казано, не е подходяща? Дизайнът се грижи не само за красивите аксесоари, но и за това да ни накара да се чувстваме добре физически в нашия интериор. През зимата, поради силното отопление, често се борим с твърде сухия въздух в стаите, където спим.

Тук на помощ идват съвременните овлажнители на въздуха, които се характеризират не само с използването на модерни технологии (ултразвукови овлажнители), но и с красив, минималистичен дизайн, който може да се използва във всеки модерен интериор. Нашата продуктова гама включва, разбира се, най-популярните изпарителни овлажнители, но това не е всичко. Сред продуктите, които се предлагат в тази категория, има също ароматизатори и овлажнители с масла, които също ще се погрижат за приятните аромати в стаите на нашите домове.

Вижте пълното описание

Показване:
1 от 1
Арома дифузер Milano Plus

155 лв

Арома дифузер Milano Plus

Soehnle
Обезвлажнител Albert

1 172 лв

Обезвлажнител Albert

Stadler Form
    Обезвлажнител Albert

    1 172 лв

    Обезвлажнител Albert

    Stadler Form
Овлажнител за въздух с изпарение Karl голям

837 лв

Овлажнител за въздух с изпарение Karl голям

Stadler Form
Овлажнител за въздух с изпарение Karl

586 лв

Овлажнител за въздух с изпарение Karl

Stadler Form
Ароматизатор Nina бял

146 лв

Ароматизатор Nina бял

Stadler Form
Обезвлажнител Theo бял

544 лв

Обезвлажнител Theo бял

Stadler Form
Ароматизатор Lina бял

41 лв

Ароматизатор Lina бял

Stadler Form
Ароматизатор Tina бял

113 лв

Ароматизатор Tina бял

Stadler Form
Показване:

Сухият въздух в дома има неблагоприятно въздействие върху здравето и благосъстоянието ни. Посочва се, че влажността на въздуха у дома или в офиса трябва да се колебае между 40-60%. Нивото на влажност у дома може лесно да се измери с помощта на уред като хигрометър. Оптималната влажност на въздуха в жилището обаче може да се поддържа с помощта на функционално устройство, например овлажнител за въздух. Кой овлажнител за въздух да избера?

Овлажнител за въздух - кой да избера?

Най-ефективният начин за поддържане на подходящото ниво на влажност в апартамента е използването на овлажнител за въздух, който генерира водни пари и по този начин овлажнява помещението. Предлаганите във Form Factory овлажнители на въздух се различават по принципа си на действие. Научете повече за всички техни видове и как да овлажнявате въздуха в стаята си.

  • Овлажнители с пара

Парните овлажнители са оборудвани с нагревател, който загрява водата, благодарение на което от устройството се отделя пара. Безспорното предимство на тези устройства е тяхната проста конструкция и ниска цена. Благодарение на високата температура, необходима за генериране на пара, можем да сме сигурни, че всички бактерии, които се натрупват във водния резервоар, се унищожават. Благодарение на това парните овлажнители са изключително хигиенични. Освен това за правилното им функциониране не са необходими допълнителни компоненти, като например филтри, което води до по-ниски експлоатационни разходи.

Ултразвуковите овлажнители използват ултразвукови вълни за разбиване на водните молекули, в резултат на което се образува овлажняваща мъгла от пара. Предимството им е ниската консумация на енергия, високата ефективност и тихата работа, въпреки че трябва да се отбележи, че ултразвукът може да бъде чут от животните и може да предизвика стрес или дразнене.

Изпарителните овлажнители се състоят от резервоар за вода, овлажняваща касета и вентилатор. Този тип устройства засмукват въздух, след което го пропускат през изпарителна подложка, в резултат на което отделят фина овлажняваща мъгла. Явлението изпарение се счита за най-естествения метод за овлажняване на въздуха. Изпарителните овлажнители са ефективни, хигиенични и консумират малко електроенергия.

Ароматичните овлажнители са устройства, с които можем да се наслаждаваме не само на овлажнен, но и на красиво ароматизиран въздух, всичко това благодарение на етеричните масла, които могат да се добавят към този вид овлажнители.

В нашия асортимент ще намерите и устройства, които съчетават функцията за пречистване на въздуха и овлажняване. Пречиствателите на въздух с овлажнител не само филтрират въздуха, но и осигуряват правилното ниво на влажност.

Овлажнителят е най-ефективният, но не и единственият начин за поддържане на правилното ниво на влажност в дома. За повече начини за овлажняване на въздуха вижте списание FF: Сух въздух в дома? Предлагаме ви как да го овлажните

Кой е най-добрият овлажнител?

Добрият овлажнител трябва да е ефективен, но тих, безопасен за употреба, устойчив на замърсяване и лесен за управление. Струва си да се обърне внимание и на дизайна на устройството, което трябва да се намира на видно място в интериора, за да изпълнява добре функцията си. Във Fabryka Form ще намерите богат избор от овлажнители за въздух, които се отличават не само с високо качество на изработка и чудесни параметри, но и с интересен, оригинален дизайн, благодарение на който лесно можете да съчетаете модела на овлажнителя с интериора си.

И накрая, имаме още един съвет. Много хора се чудят каква вода да изберат за своя овлажнител, за да гарантират правилната работа на устройството. Ние вече бързаме да отговорим на този въпрос. Дестилираната вода или водата от обратна осмоза е най-добра за ултразвуковите овлажнители.Водата от чешмата може да се използва с изпарителни и изпарителни овлажнители , но е препоръчително първо да я филтрирате.

Кой пречиствател на въздуха да избера? Как овлажнявате въздуха в дома си? Отговорите на тези въпроси можете да намерите в списание FF: Поемете дълбоко въздух! Овлажнители и пречистватели на въздуха за дома.

Този уебсайт използва бисквитки, за да предоставя услуги и в съответствие с Политиката за бисквитки