Стенни часовници

396 продукта

Стенните часовници изминаха дълъг път, за да си проправят път в основния арсенал на интериорния дизайн. През вековете те са ставали все по-функционални, като в крайна сметка са се превърнали в постоянна част от декора на домове, гари, хотели, офиси, ресторантиһттр://.... Днешните стенни часовници трябва да отговарят на изискванията за функционалност, качество и дизайн. Механизмът им работи на подобен принцип, като широкият спектър от възможности се осигурява единствено от дизайна.

Съвременните стенни часовници са за тези, които ценят оригиналните дизайнерски решения. Тяхната противоположност са ретро часовниците - стилизирани като стари часовници, излъчващи атмосферата на старите времена. Часовниците с махало и кукувицата също се считат за класика в жанра. Гаровите часовници се превърнаха в отделна категория; те завладяха сърцата на любителите на винтидж стила, копнеещи за атмосферата на XIX в., с щурм. Дървените стенни часовници, от друга страна, се избират от любителите на рустикалния стил, в който дървото играе главна роля. Интересно предложение са триизмерните часовници - триизмерните часовници ще работят добре както в модерния интериор, така и ще служат като часовници за деца.

Вижте пълното описание

Показване:
1 от 7
НовиСтенен часовник Olena 25 см

73 лв

Стенен часовник Olena 25 см

Bloomingville
НовиСтенен часовник Florina дървен 30 см

90 лв

Стенен часовник Florina дървен 30 см

Bloomingville
НовиСтенен часовник Time тъмнозелен

64 лв

Стенен часовник Time тъмнозелен

House Doctor
Показване:

Кой стенен часовник да изберете?

Стенният часовник - някога задължителен елемент от всеки интериорен дизайн - сега заживява втори живот, превръщайки се във важна част от подредбата на дома, офиса или хотела. Освен чисто практическите си функции, той играе и декоративна роля, като придава специфичен характер на интериора и го прави уникален. Той може да бъде очарователно старомоден или безкомпромисно модерен; независимо от стила, стенният часовник е отличително, привличащо вниманието допълнение. Така че, ако чувствате, че в дома ви липсва "нещо", дразните се от празната стена в хола или искате да придадете изразителност на безличното офис пространство, стенният часовник е идеалното решение. Кой да изберете?

Изберете стила на часовника

zegary nowoczesne

Модерни часовници

Прости по форма или, напротив, с изненадваща, оригинална форма, изработени от висококачествени материали, стомана, стъкло, порцелан, дърво. Често без цифри върху циферблата, чиято функция се изпълнява от други елементи на часовника. Безшумни, а понякога почти невидими! Те са чудесни за модерни, индустриални интериори, където царуват тухлени и бетонни стени.модерните стенни часовници са подходящи и за офиси, хотели и други търговски помещения.

Класически часовници

Шикозни и елегантни каминни часовници, класически стенни часовници, романтични часовници с махало или кукувица с отличителни римски цифри на циферблата. Изработени от висококачествени материали, в естествени цветове и класически форми, те ще бъдат идеалното допълнение към интериор с традиционен декор. Като контраст можете да ги използвате и в стая, декорирана в индустриален или лофт стил.

Ретро часовници

Любителите на ретро стила ще се заинтересуват от модели като: Cronotime - преиздание на добре познат часовник, проектиран през 60-те години на миналия век от Пио Манзу, Pendulum Square с махало, съчетаващ традицията с модерността, или модел Harriet, препращащ към провансалския стил и подходящ за уютен, идиличен интериор. Ретро стенните часовници са стилизирани така, че да приличат на стари часовници, но механизмът им е безупречен и работи катоһттр://.... като в часовник!

zegary skandynawskie

Станционни часовници

Тежка, широка рамка, обикновено изработена от метал или дърво, и много четлив циферблат с деления и стрелки в черен цвят - това са отличителните белези на часовниците за железопътни гари. Препратките към класически, напълно разпознаваеми форми и очертания са същността на винтидж стила. Такива стенни часовници ще придадат характер на всеки интериор, особено на суровите, подобни на лофт пространства на апартаменти и офиси, издържани в приглушени цветове.

Кухненски стенни часовници

Стенните часовници за кухнята са се превърнали в отделна категория часовници. Защо? Най-вече защото контролът на времето в никоя друга стая не е толкова важен, колкото в кухнята. Готвене, печене, задушаване - кулинарните дейности често трябва да се следят до минута. Освен това кухненските часовници се характеризират с лесен за разчитане дисплей, защото един поглед към часовника трябва да е достатъчен, за да се прецени колко време остава до приключване на приготвянето на дадено ястие.

Кой материал на часовника подхожда на вашия интериор?

zegary w drewnianej ramie

Дърво

Дървото е универсално и вечно. То никога няма да излезе от мода, вписва се в почти всеки интериор и изглежда добре в компанията на други материали. Затова изборът на дървен стенен часовник е сигурен вариант. Комбинацията от дървена рамка в естествен цвят със светъл циферблат, покрит със стъкло, е класическо решение за дома или офиса. Ако сте привърженик на дървения "цялостен вид", можете да изберете часовник, изработен изцяло от дърво - такъв модел ще изглежда добре в интериор в скандинавски или провансалски стил.

Стомана

Минималистични, матови или лъскави, в сребристо, хром или мед, стоманените стенни часовници са оригинален декоративен елемент. Благодарение на използването на материала стомана, тези часовници вече не се нуждаят от допълнителни орнаменти - дори и без тях те привличат вниманието. Стоманата им придава изтънчен характер, а обикновено простата форма ги превръща в квинтесенция на елегантността. Идеални са за индустриални, лофт пространства и интериори със строг дизайн.

Стъкло

Стенните часовници могат да бъдат изработени от прозрачно, гланцово или матирано стъкло. Първите изглеждат особено ефектно на фона на стени с отличителни цветове, покрити с тапети с интересна текстура. Матираното стъкло, от друга страна, може да бъде оцветено, без да губи прозрачността си. Стъклените часовници се вписват в интериора в модерен стил, в офиси, хотели или конферентни зали. Те ще се окажат полезни навсякъде, където са важни гъвкавостта и елегантността, но и ще бъдат оригинален декоративен елемент - деликатен и лишен от излишни орнаменти.

Цветове

Приглушени, минималистични цветове

Бяло, черно, различни нюанси на сивото с деликатни акценти от по-изразителни цветове под формата например на червена стрелка... Такива цветове на стенния часовник са сигурен и в същото време много елегантен избор. Стенният часовник в приглушени цветове ще придаде класа на всеки интериор и ще се впише дори когато ви хрумне да смените цвета на стените или да поставите шарени тапети.

Забележителни модели и смели цветове

Какво ще кажете за привличащ вниманието, отличителен аксесоар в наситен цвят? Стенният часовник с плътен, наситен цвят може да се превърне в хит. Този тип часовници ще подхождат добре на суровите интериори, наподобяващи лофт, както и на апартаменти и офиси с приглушени цветове. За най-смелите може да се избере контрастна цветова комбинация, като например жълт часовник на оранжева стена.

Часовници с отпечатани циферблати

Нещо за смелчаците! Часовник с такава щампа е невъзможно да бъде подминат с безразличие. А ако към изразителния, многоцветен десен добавите необичайна форма, ефектът наистина ще блесне! Стенният часовник с принт върху циферблата обаче може да се хареса и на класиците - просто изберете нещо в класическа цветова гама, например черно и бяло.

Форма и вид

zegary minimalistyczne

Минималистични часовници

Прости, обтекаеми форми, приглушени цветове и изчистен дизайн - това са отличителните белези на минималистичните стенни часовници, които ще се впишат във всеки интериор. Решавайки се на такъв модел часовник, можете да сте сигурни, че той ще остане в интериора дълго време; в края на краищата класиката никога не омръзва! Лидер в категорията на минималистичните стенни часовници е холандската марка Karlsson.

Големи стенни часовници

Те са не толкова дизайнерски акцент, колкото доминиращ комплекс, състоящ се от голям, ясен циферблат и изключително дълги стрелки. Ако се спрете на голям стенен часовник, трябва да разчитате, че той ще доминира изцяло в интериора и ще бъде първият елемент, който привлича погледа на човека, прекрачващ прага на стаята.

Часовници с махало

В днешно време махалото на стенния часовник може да бъде под формата не само на тежка топка, която се люлее в долната част на часовниковия механизъм, но и на верижка от коркова тапа за баня или дори на... линийка. Традиционалистите обаче ще намерят за себе си и махаловидни часовници, отмерващи секунди в класическата форма. Големият избор от форми, цветове и дизайни ви позволява да съобразите часовника с избрания от вас стил (ретро, винтидж, модерен), без да се налага да се отказвате от елемента на махалото.

Часовници с кукувичка

Часовникът с кукувица е абсолютна класика, когато става въпрос за часовници. Новост и изключително удобно решение са часовниците със светлинен сензор, благодарение на който, когато светлината угасне, механизмът на кукувицата се деактивира, без да буди членовете на домакинството през нощта. Часовникът с кукувичка, подобно на часовника с махало, внася атмосферата на миналото в интериора.

А за най-малките...

zegary dziecięce

Часовници за деца

Когато избирате стенен часовник за детската стая, можете да развихрите въображението си... точно както са направили изобретателните дизайнери на детски часовници. С разнообразието от цветове, модели и форми търсенето на часовник за детска стая завършва с приятно завръщане към годините на младостта! Пастелите вместо стрелките или лудите цифри тук са като у дома си. Не е необходимо да се страхувате от ярките цветове или съществата направо от приказките - в края на краищата най-важното е да поставите широка усмивка на лицето на детето, което се учи да отчита времето!

Този уебсайт използва бисквитки, за да предоставя услуги и в съответствие с Политиката за бисквитки