Тигани

352 продукта

Тиганът - наред с тенджерите за готвене, най-често използваният аксесоар в кухнята - се използва за приготвяне на прости ястия като бъркани яйца или палачинки, но и на сложни ястия като паеля или ризото. Можете да го използвате за пържене на пържола, задушаване на зеленчуци, приготвяне на френски тост...

А в добре оборудваната кухня трябва да има поне два тигана: стоманен тиган за бързо пържене при висока температура, например на котлети, и чугунен тиган чугунен тиган за пържене за леко запържване на зеленчуци или домашни птици. Струва си също така да имате в шкафа универсален тиган уок, в който можем да приготвяме ястия за бъркане, да задушаваме зеленчуци и дори да варим супа. Ако сте почитатели на палачинките, ще ви трябва специален плосък тиган за палачинки . От друга страна тигани за грил са идеални за приготвяне на пържоли. Сред традиционните тигани с покритие най-популярни са керамичните тигани - които са изключително устойчиви на надраскване.

Вижте пълното описание

Показване:
1 от 6
2 бр.Тигани 3-ply от неръждаема стомана 24 см + 28 см 2 бр.

665 лв

Тигани 3-ply от неръждаема стомана 24 см + 28 см 2 бр.

Le Creuset
Грил тиган Mami 3.0

251 лв

Грил тиган Mami 3.0

Alessi
  Грил тиган Mami 3.0

  251 лв

  Грил тиган Mami 3.0

  Alessi
Тиган за палачинки Classic

218 лв

Тиган за палачинки Classic

Scanpan(2)
Висок тиган Eva Trio Copper Line

368 лв

Висок тиган Eva Trio Copper Line

Eva Solo
Тиган Scanpan Impact с капак и дръжка

154 лв

Тиган Scanpan Impact с капак и дръжка

Scanpan(3)
Висок тиган Nordic Kitchen

166 лв

Висок тиган Nordic Kitchen

Eva Solo
Тиган за палачинки Natural Selection сърца

278 лв

Тиган за палачинки Natural Selection сърца

Skeppshult
Тиган Eva Trio Copper Line

286 лв

Тиган Eva Trio Copper Line

Eva Solo(1)
  Тиган Eva Trio Copper Line

  286 лв

  Тиган Eva Trio Copper Line

  Eva Solo(1)
Тиган Scanpan Pro IQ дълбок

461 лв

Тиган Scanpan Pro IQ дълбок

Scanpan
Чугунен тиган Skeppshult

259 лв

Чугунен тиган Skeppshult

Skeppshult
Тиган HaptIQ с капаче дълбок 26 см

527 лв

Тиган HaptIQ с капаче дълбок 26 см

Scanpan
Грил тиган Classic дълбок

268 лв

Грил тиган Classic дълбок

Scanpan
Тиган Base стоманен 24 см

150 лв

Тиган Base стоманен 24 см

Zwilling
Тиган Scanpan Impact за сервиране

318 лв

Тиган Scanpan Impact за сервиране

Scanpan(1)
Грил тиган Natural Selection квадратен

351 лв

Грил тиган Natural Selection квадратен

Skeppshult(1)
Тиган HaptIQ с капаче 28 см

527 лв

Тиган HaptIQ с капаче 28 см

Scanpan
Тиган Scanpan Pro IQ за сервиране дълбок

552 лв

Тиган Scanpan Pro IQ за сервиране дълбок

Scanpan(1)
Грил тиган Nordic Kitchen

203 лв

Грил тиган Nordic Kitchen

Eva Solo
  Грил тиган Nordic Kitchen

  203 лв

  Грил тиган Nordic Kitchen

  Eva Solo
Уок Edo

492 лв

Уок Edo

Alessi(1)
  Уок Edo

  492 лв

  Уок Edo

  Alessi(1)
Тиган Happchen

75 лв

Тиган Happchen

Fissler(1)
  Тиган Happchen

  75 лв

  Тиган Happchen

  Fissler(1)
Показване:

Добрият тиган е един от основните елементи на оборудването във всяка кухня. Можем да избираме от керамични тиганикерамични тигани, стоманени тигани, медни тигани или чугунени тигани. Тигани за пържене без мазнини или тиган с подвижна дръжка са други налични видове от това незаменимо кухненско оборудване. Ще ви е необходим и различен тиган за пържене на вкусни палачинки, различен тиган за печене на пиле на скара или за азиатски ястия. Не липсват тигани за пържене, но кой е най-добрият? Убедени сме, че следващият преглед ще ви помогне да изберете идеалния продукт.

Кой тиган да купя?

Тиганът за пържене е аксесоар, без който е трудно да се справим в кухнята. Голямото разнообразие може да ви накара да се замислите. Керамичен тиган, меден тиган, алуминиев тиган, тиган за пържолитиган за яйца или устойчив на фурна тиган Това са само някои от предложенията. Ето защо, преди да направите конкретен избор, е важно да обмислите какви характеристики трябва да има тиганът и какви храни искате да готвите в него. Когато купувате тиган, си струва да вземете предвид материала, вида на покритието и предназначението.

Чугунен тиган, алуминиев тиган, меден тиган... Открийте всички различни видове тигани!

Тиганите могат да бъдат разделени според материала, от който са изработени. Какви видове можете да намерите във Fabryka Form?

Керамични тигани за пържене

Кой тиган е най-здравословен? Такъв, който е безопасен за нашето здраве и околната среда и не отделя вредни съединения по време на пържене. Със сигурност тиганът, покрит с покритие, направено от комбинация от минерали и глина, изпечени при много високи температури, т.е. керамично покритие, е един от най-добрите тигани на пазара. Това покритие не влиза в реакция с нито една от съставките на храната и следователно не влияе на вкуса или мириса на приготвяната храна.Тигани за пържене с с керамично покритие се нагряват равномерно и запазват топлината дълго време, но е важно да се помни, че тене трябва да се подлагат на бързи температурни промени, тъй като това може да ги повреди. Заслужава да се отбележи също така, че тиганът с керамично покритие е незалепващтиган, който е изключително устойчив на надраскване.

Чугунени тигани

Тежки, издръжливи и дълготрайни, чугунените тигани нямат никакво допълнително покритие. Те са изработени изключително от естествени материали и се характеризират с устойчивост както на надраскване, така и на всякакви повреди. Чугуненият тиган отлично провежда топлината, т.е. нагрява се равномерно и поддържа желаната температура на храната за дълго време. Освен това материалът чугун има висока устойчивост на високи температури , така че този тип тиган може да се използва и във фурната.

Медни тигани

Медният тиган е може би най-дизайнерският и елегантен от всички модели на пазара. Това обаче със сигурност не е единственото му предимство. Медта е отличен проводник на топлина - тя се нагрява мигновено и разпределя топлината равномерно, което позволява по-бързото приготвяне на храната. Трябва да се добави обаче, че най-добрите медни тигани имат висококачествено покритие от вътрешната страна, което предотвратява директния контакт на храната с медта. Това е така, защото медта реагира с киселинни продукти, което променя вкуса на храната.

Стоманени тигани

Търсите неразрушим тиган, който да е устойчив на драскотини, вдлъбнатини или ръждясване? Ето го и него - тиган от неръждаема стомана, който е напълно безопасен за вашето здраве и бавно освобождава натрупаната топлина, така че приготвената върху него храна да остане топла за дълго време. Стоманеният тиган е най-добрият тиган за пържене на месо.

Алуминиеви тигани

Алуминиевите тигани са леки, удобни и провеждат много добре топлината . При избора на този вид тиган трябва да се внимава той да има специално устойчиво на надраскване покритие, което не съдържа вредни съединения.

Кой тиган е най-подходящ за палачинки и кой за яйца? Разделяне на тиганите според предназначението им

Когато избирате тиган, трябва да вземете предвид не само материала на изработката му, трайността и устойчивостта на различни повреди, но и предназначението му. Във Fabryka Form освен типичните, класически тигани за пържене, ще намерите и тигани, пригодени за приготвяне на определени видове храна.

Тиган за палачинки

Тиганите за палачинки се характеризират със специфичната си конструкция - те имат ниски стени, благодарение на които обръщането на палачинките на другата страна не би трябвало да създава проблеми на никого. Освен това тиганът за палачинки се загрява много бързо и има незалепващо покритие, което позволява пърженето на много тънки палачинки с много малко мазнина. Тиганът за палачинки е част от оборудването, което не бива да липсва в кухнята на любителя на този деликатес. Той е и идеалният тиган за пържене на омлети.

Грил тиган

Тиганите за грил ви позволяват да приготвяте здравословни и вкусни ястия. Този тиган без мазнини има специално гофрирано дъно, което намалява абсорбирането на мазнини в ястието, като по този начин ни дава възможност да приготвяме ястия, които са лесно смилаеми и по-малко калорични.

Уок тиган за пържене

Най-добрият тиган за приготвяне на азиатски ястия? Очевидно е, че това е тиганът уок, т.е. тиган за готвене дълбок тиган за пърженесъс специално оформено дъно, който ви позволява да приготвяте вкусни и ароматни ястия с ориз, пилешко месо и зеленчуци или пържена юфка с минимално количество мазнина. Уок тиганът е идеалното оборудване за експресно приготвяне на ястия, които изискват много енергично разбъркване и дори разклащане, което е възможно благодарение на високите стени. Освен това дълбоките тигани уок отлично задържат горещата пара, така че храната става по-бързо мека и е много сочна.

Тиган за яйца и палачинки

Тиганът за яйца и палачинки има вдлъбнатини, така че палачинките или яйцата да се приготвят по един и същи начин и в еднакъв размер . Тиганът за пържени яйца или пухкави палачинки се предлага в няколко варианта. В допълнение към тиганите с класически дискове, ще намерите и най-добрия тиган за пържене на палачинки във формата на сърца, усмивки или снежинки .

Тиган за пържене за индукция

Ако разполагате с индукционен плот, трябва да проверите дали избраният от вас тиган е подходящ за този тип котлони. Това е така, защото тиганът за индукция има дъно, изработено от феромагнитен материал, и само такъв тиган ще бъде открит от индукцията. Най-добрият индукционен тиган? Отличен пример за този тип оборудване е напр. WMF тиган за пържене или Fissler.

Знаете ли вече кой комплект тигани трябва да бъде в кухнята ви? Той със сигурност ще ви бъде полезен малък тиган за пържене и голям тиган 32 см, тиган за пържене с капаккакто и тиган за пържене на месо, палачинки, яйца или печене на скара. Изборът е наистина голям. Убедени сме, че ще намерите всичко, от което се нуждаете, във Fabryka Form!

Този уебсайт използва бисквитки, за да предоставя услуги и в съответствие с Политиката за бисквитки