Купи, кошници и чинии

353 продукта

Предлаганите в нашия магазин купи, кошници и чинии от известни марки като Alessi, Iittala, Koziol или Blomus ще бъдат чудесна декорация за всекидневната, кухнята или трапезарията. Практични и с красив дизайн, изработени от стъкло, метал или керамика с отлично качество, в голямо разнообразие от форми, цветове и дизайн - наистина има от какво да избирате! В зависимост от нуждите си можете да изберете по-малка или по-голяма купа, плоска чиния или кошница за плодове със сложни форми. Внимателно подбраната декоративна купа ще бъде чудесен подарък за сватба, годишнина или рожден ден. Това е вид подарък, който съчетава функционалността с естетиката, така че ще бъде идеален при посещение на хора, които наскоро са се преместили в нов апартамент или къща. Вижте пълното описание

Показване:
1 от 6
НовиКупа Brodie от мангово дърво 13,5 см

21 лв

Купа Brodie от мангово дърво 13,5 см

Bloomingville
НовиБонбониера Gio Ponti 11 см

274 лв

Бонбониера Gio Ponti 11 см

Sambonet
НовиГоляма купа Cathlin от мангово дърво 24 см

65 лв

Голяма купа Cathlin от мангово дърво 24 см

Bloomingville
НовиГоляма купа Rozalia с капаче 20,5 см

52 лв

Голяма купа Rozalia с капаче 20,5 см

Bloomingville
2 бр.НовиМалки купи Hewan 2 бр.

42 лв

Малки купи Hewan 2 бр.

Bloomingville
 • 2 бр.Нови
  Малки купи Hewan 2 бр.

  42 лв

  Малки купи Hewan 2 бр.

  Bloomingville
НовиГоляма купа Catia 32 см

84 лв

Голяма купа Catia 32 см

Bloomingville
 • Нови
  Голяма купа Catia 32 см

  84 лв

  Голяма купа Catia 32 см

  Bloomingville
НовиКупа Rivkah на крака 27 см

131 лв

Купа Rivkah на крака 27 см

Bloomingville
НовиГоляма салатена купа Fleur 3 л

154 лв

Голяма салатена купа Fleur 3 л

Bloomingville
НовиГоляма купа Eglantine 950 мл

33 лв

Голяма купа Eglantine 950 мл

Bloomingville
НовиГоляма купа Savya стъклена 17 см

106 лв

Голяма купа Savya стъклена 17 см

Bloomingville
НовиГоляма купа Soph 25,5 см

106 лв

Голяма купа Soph 25,5 см

Bloomingville
 • Нови
  Голяма купа Soph 25,5 см

  106 лв

  Голяма купа Soph 25,5 см

  Bloomingville
НовиГоляма купа Esmaralda 25 см зелена

116 лв

Голяма купа Esmaralda 25 см зелена

Bloomingville
НовиГоляма купа Shama 33,5 см синя

154 лв

Голяма купа Shama 33,5 см синя

Bloomingville
Чиния плато Negretto

104 лв

Чиния плато Negretto

Philippi(7)
  Чиния плато Negretto

  104 лв

  Чиния плато Negretto

  Philippi(7)
Купа Nordic Kitchen 3,2 л

92 лв

Купа Nordic Kitchen 3,2 л

Eva Solo(1)
  Купа Nordic Kitchen 3,2 л

  92 лв

  Купа Nordic Kitchen 3,2 л

  Eva Solo(1)
2 бр.Чинии плато Elbharmonie 2 бр.

125 лв

Чинии плато Elbharmonie 2 бр.

Philippi(1)
Чиния плато Niche

372 лв

Чиния плато Niche

Officina Alessi(1)
  Чиния плато Niche

  372 лв

  Чиния плато Niche

  Officina Alessi(1)
Голяма купа Mettemarie 36 см

60 лв

Голяма купа Mettemarie 36 см

Bloomingville(1)
Фруктиера Wires

67 лв

Фруктиера Wires

Blomus(22)
  Фруктиера Wires

  67 лв

  Фруктиера Wires

  Blomus(22)
Голяма купа за плодове Blow Up

211 лв

Голяма купа за плодове Blow Up

Alessi(3)
Показване:

Какъв тип купа да изберете?

Дълбоките купи са идеални за салати, металните кошници ще поберат голямо количество пресни плодове, а чиниите са чудесни за излагане не само на торта, но и на други видове сладкиши или закуски. Когато избирате купа, помислете за какво основно ще я използвате.

Купи

Декоративната ще работи добре във всекидневната или трапезарията, а семплата ще е идеална за сервиране на салати или подредени плодове. Цветните пластмасови купички са едновременно просторни и леки и се почистват лесно. Стъклените и металните купи са по-тежки и обикновено са в неутрални цветове, така че подхождат на минималистични и индустриални интериори.

Предимства:

 • Дълбоките купи са подходящи не само за храна, но могат да се използват и за съхранение на лични дребни предмети като бижута, портфейли, аксесоари за мобилни телефони и др;
 • широката гама от чаши ви позволява да намерите идеалния модел;
 • херметичната и обтекаема форма на повечето купи означава, че в тях без проблем могат да се сервират и сосове, супи или напитки.

Кошници за плодове

Една оригинална кошница за плодове с необичайни форми ще бъде уникален акцент във всеки интериор. В нашия магазин ще откриете уникални, ръчно заварени кошници за плодове от Alessi, плетени кошници от House Doctor, както и кошници от елегантно ясеново дърво и полирана неръждаема стомана от италианския производител Legnoart. Суровините осигуряват прекрасна рамка за цветни, сочни плодове или зеленчуци.

Предимства:

 • Обикновените метални кошници за плодове са универсално обзавеждане за всекидневната, кухнята и трапезарията;
 • кошниците с необичайни форми привличат вниманието на гостите и придават уникален характер на интериора;
 • По-големите кошници могат да се използват и като органайзери за вестници, листовки или други аксесоари.

Тарелки

По-плоски от чиниите, те традиционно се използват за подреждане на торти и сладкиши. Съвременните модернизирани версии на чиниите могат да имат много различни форми и рядко приличат на плоска кръгла чиния на поставка. Можете да изберете чиния в ретро стил с органична форма, наподобяваща листо, или сурова черна чиния, изработена от "разпръснати" правоъгълни парчета неръждаема стомана.

Предимства:

 • Оригиналната чиния ще накара масата ви да се откроява и ще направи всяко хранене уникално;
 • високото качество на използваните материали позволява дълга и безпроблемна употреба;
 • идеална за сервиране на сладкиши, плодове и други закуски.

От какъв материал трябва да бъде изработена купата или чинията?

В зависимост от стила на вашия интериор можете да избирате между купи, изработени от метал, стъкло, порцелан, дърво и пластмаса или комбинация от тези материали. Когато вземате решение за конкретен модел, обърнете внимание на препоръчания от производителя начин на почистване (не всички купи и чинии са подходящи за миене в съдомиялна машина).

Метални

Най-често използваният метал за купи, кошници и чинии е стоманата, понякога в суров вариант, понякога покрита с емайл. Матова или лъскава, сребърна или с цветно покритие - стоманата е универсален и вечен материал. Тя изглежда добре както самостоятелно, така и в комбинация с дърво, стъкло или пластмаса. Металът предлага най-големи възможности по отношение на формата на съдовете, така че изборът на купи и кошници, изработени от този материал, е най-широк.

Дърво

Дървените подноси, кошници или купи са чудесно допълнение към интериора, в който преобладава дървото. Тъмните, изработени от екзотични дървесни сортове, ще подхождат на традиционно декорирани помещения, докато светлите ще допълнят идеално скандинавските аранжировки. Съдовете, изработени от ръчно обработено дърво, могат да се използват като подноси, купи, както и като ефектни дъски за сервиране на закуски. В нашия магазин ще намерите и уникални ратанови кошници за плодове, които са подходящи и като съдове за съхранение на лични вещи.

Пластмасови

Какво ще кажете за купа, оформена като четка на дебел маркер, или за чиния под формата на ябълка с характерна опашка? Пластмасата може да бъде оформена по всякакъв начин, а ако е придружена от добър дизайн, ефектът е гарантиран! Сред пластмасовите чинии имате и най-широк избор от цветове, така че ако искате да оживите кухнята или всекидневната си с цветен акцент, изберете някой от продуктите, изработени от този материал.

Стъкло

То може да бъде ръчно духано, както при продуктите на датската марка Holmegaard, с различна дебелина, прозрачно и цветно. То може да има класическа овална форма, проста геометрична форма или богато декорирана повърхност. За любителите на най-новите тенденции предлагаме кристални чаши, препращащи към популярните някога в Полша "кристали", но с определено по-модерни линии и архитектурен характер.

Керамика

Порцеланът е материал, който затопля интериора и придава домашен, идиличен вид. Керамичните чаши могат да се използват и като супници за супи, сосове или ястия за еднократна употреба. В нашия асортимент ще намерите купи, украсени с дизайни на известни дизайнери, като Арне Якобсен или Кай Франк. Можете да изберете обикновена купа в силен цвят или керамична чиния с щампа с оригинални герои от приказката на Тове Янсон за муминтролите.

Този уебсайт използва бисквитки, за да предоставя услуги и в съответствие с Политиката за бисквитки