Пречистватели на въздуха

8 продукта

Кой е най-добрият пречиствател на въздуха? Това зависи от това какво точно търсите. Във фабриката Form Factory най-популярният пречиствател на въздух е с изящното име Roger на Stadler Form. Той е оборудван с множество функции, сред които са автоматичното адаптиране на работата на уреда към нивото на замърсяване на въздуха и двойният филтър - предварителният филтър улавя най-големите частици замърсяване, като по този начин оптимизира работата на втория филтър, пригоден да улавя и най-фините полени, прахови акари, вируси и бактерии.

Но не само Roger заслужава внимание. Пречиствателят на въздух Viktor е допълнително оборудван с ароматизатор, който ще се хареса на тези, които са особено чувствителни към миризми. Устройството LifeAir Signature, от друга страна, е въздухопречиствател с йонизатор - изключително тих, изключително ефективен.

Вижте пълното описание

Показване:
1 от 1
Сменяем филтър HEPA за кухненски робот Roger

146 лв

Сменяем филтър HEPA за кухненски робот Roger

Stadler Form(2)
Пречиствател на въздуха Roger Little

628 лв

Пречиствател на въздуха Roger Little

Stadler Form(22)
Сменяем филтър HEPA за пречиствател Roger Little

108 лв

Сменяем филтър HEPA за пречиствател Roger Little

Stadler Form(2)
Пречиствател на въздуха Roger

921 лв

Пречиствател на въздуха Roger

Stadler Form(10)
Пречиствател на въздуха Roger черен

921 лв

Пречиствател на въздуха Roger черен

Stadler Form
Пречиствател на въздуха Roger голям черен

1 339 лв

Пречиствател на въздуха Roger голям черен

Stadler Form
Показване:

Пречиствателят на въздух е електрически уред със специална филтрираща система, който ви позволява да подобрите качеството на въздуха в дома или офиса си. Кой пречиствател на въздух трябва да изберете, за да се борите ефективно с вредните замърсители и алергени?

Как работят пречиствателите на въздуха?

Пречиствателите на въздух за дома са устройства, предназначени да премахват от въздуха замърсители като смог, цигарен дим, прахови частици или микроорганизми, като по този начин подобряват качеството на въздуха в дома. Пречиствателят на въздух за дома засмуква въздуха, след това го филтрира и в зависимост от модела понякога го йонизира, преди да го пусне в помещението. Принципът на действие на пречиствателите на въздух е много прост, но изключително ефективен. Трябва да се отбележи обаче, че кои замърсители се отстраняват от пречиствателя на въздуха зависи от това кои филтриращи елементи са включени. Най-често пречиствателите на въздух са оборудвани с вентилатор и няколко вида пречиствателни филтри. Освен това, за да може пречиствателят на въздух да изпълнява правилно функциите си, той трябва да бъде разположен на място, където има свободен поток на въздуха.

Пречиствател на въздуха - кой да изберем?

Във Fabryka Form ще намерите въздухопречистватели, които само пречистват въздуха, както и модели, които съчетават функцията на йонизация или овлажняване. Кой пречиствател на въздух трябва да изберете?

  • Пречистватели на въздух с йонизатор

Пречиствателите на въздух с функция йонизация създават отрицателни йони във въздуха, които улавят частици замърсители и след това ги унищожават. Пречиствателите на въздух с йонизация правят филтрирането на въздуха по-ефективно, а правилно йонизираният въздух е чист, съдържа по-малко замърсители, прах и микроорганизми, което е полезно за нашето здраве. Струва си също така да се спомене, че пречиствател на въздух с опция за йонизация е най-добрият пречиствател на въздух за страдащите от алергии.

  • Пречистватели на въздух с овлажнител

Въздухопречиствател с овлажнител е устройство, което съчетава функцията на пречистване, т.е. отстраняване на различни примеси от въздуха, и овлажняване, т.е. повишаване на влажността на въздуха до оптимално ниво. Благодарение на това решение можем да се погрижим за качеството на въздуха по цялостен начин, без да се налага да купуваме две отделни устройства.

Освен това пречиствателите на въздух обикновено са оборудвани и с допълнителни функции, като например автоматично почистване, индикатор за качеството на въздуха, индикатор за прах или таймер.

Разгледайте списание FF: Кой пречиствател на въздуха да изберем? 5 съвета, в които предлагаме какво да търсите при избора на пречиствател на въздуха.

Какви характеристики трябва да има най-добрият пречиствател на въздух?

Когато решите да закупите пречиствател на въздуха, първото нещо, на което трябва да обърнете внимание, е видът на използваните филтри. Добрият въздухопречиствател трябва да има HEPA филтър, който премахва най-малките, а също и най-опасните замърсители. Най-често HEPA филтърът е придружен от въглероден филтър , който отговаря за премахването на неприятните миризми, но също така и на газовете и летливите органични съединения.

Най-добрият пречиствател на въздух трябва да бъде ефективен. Колкото по-висока е ефективността и колкото по-бърз е въздушният поток, толкова по-ефективно устройството ще почиства въздуха от замърсители.

Освен това пречиствателят на въздух не трябва да е прекалено шумен. Обикновено той работи по няколко часа на ден, затова е посочено, че нивото на излъчвания шум не трябва да е повече от 35 dB.

Пречиствателят на въздух за апартамент трябва да бъде и естетически издържан и стилен, защото, за да изпълнява добре функцията си, обикновено трябва да стои на видно място в интериора. Въпреки това, във фабриката за форми не липсват пречистватели на въздух, чийто дизайн лесно може да се впише в интериорния дизайн на помещението.

Научете повече за пречистването и овлажняването на въздуха в списание FF: Поемете дълбоко въздух! Овлажнители и пречистватели на въздуха за дома

Погрижете се за чистотата и свежестта на въздуха в дома си, а оттам и за безопасността и здравето на обитателите, и още днес вземете решение за закупуване на функционален уред, например пречиствател на въздуха за дома.

Този уебсайт използва бисквитки, за да предоставя услуги и в съответствие с Политиката за бисквитки