Kusmi Tea

98 продукта

От момче за поръчки до чаен магнат. Историята на Павел Михайлович Кусмичов, основател на Kusmi Tea, е готов материал за сценарий. Всичко започва през 1867 г. в магическия Санкт Петербург, където младият Павел, работещ в магазин за чай, открива любовта си към ароматната напиткаһттр://.... Завладяващата история на на чая Kusmi, преплетена не само с възходи, но и с падения, все още завладява с динамичното си действие и пълнокръвни герои. Именно благодарение на тях любителите на чай по целия свят могат да се поглезят с оригинални и уникални смеси - усъвършенствани в продължение на няколко десетилетия.

Уникални композиции, богатство от аромати, висококачествени съставки и "онова нещо ", което характеризира чайовете, скрити в красиви барокови кутии, са тайната на успеха на марката Kusmi Tea, която сега е базирана в Париж. Готови продукти Комплекти за чай Kusmi чайните комплекти са чудесни идеи за подарък, а комплектите на марката маркови чайове аксесоари за чай ще допълнят вашата цветна колекция Kusmi Tea.

Вижте пълното описание

Показване:
1 от 2
Чаен комплект Kusmi The Collection

179 лв

Чаен комплект Kusmi The Collection

Kusmi(9)
5 бр.Чаен комплект Kusmi Wellness 5 бр.

50 лв

Чаен комплект Kusmi Wellness 5 бр.

Kusmi(3)
Адвент календар Kusmi издание ограничено зелен

77 лв

Адвент календар Kusmi издание ограничено зелен

Kusmi(2)
100 бр.Филтри за за приготвяне на чай Kusmi 100 бр.

10 лв

Филтри за за приготвяне на чай Kusmi 100 бр.

Kusmi(5)
Мерителна лъжичка за чай Kusmi мед

14 лв

Мерителна лъжичка за чай Kusmi мед

Kusmi(4)
45 бр.Чаен комплект Kusmi в муселинови торбички подарък 45 бр.

72 лв

Чаен комплект Kusmi в муселинови торбички подарък 45 бр.

Kusmi(2)
Мерителна лъжичка за чай Kusmi

14 лв

Мерителна лъжичка за чай Kusmi

Kusmi(3)
Био черен чай Tchai of the Tiger мога 100 г

34 лв

Био черен чай Tchai of the Tiger мога 100 г

Kusmi(1)
6 големи пакетчетаБио чай Vert Menthe 6 големи пакетчета

17 лв

Био чай Vert Menthe 6 големи пакетчета

Kusmi
45 бр.Чаен комплект Kusmi Discover в сашета 45 бр.

72 лв

Чаен комплект Kusmi Discover в сашета 45 бр.

Kusmi
Чаен комплект Kusmi Travel със запарка за чай

57 лв

Чаен комплект Kusmi Travel със запарка за чай

Kusmi
Показване:

Вижте също:

Руският цвят на чая Kusmi

Чудили ли сте се някога защо кутиите на Kusmi Tea са толкова богато украсени и се предлагат във всички цветове на дъгата? За да открием тази загадка, трябва да се върнем във времето на царска Русия, в малък магазин за чай в Санкт Петербург, чийто собственик току-що е наел момче за поръчкиһттр://.... Момчето се казвало Павел Михайлович Кусмичов и, както се оказало по-късно, светът имал големи планове за него.

Младият Кусмичов бързо открива любовта си към чай. Той още не знае, че тази негова страст ще промени живота му завинаги ... и чаената индустрия. 14-годишният младеж постоянно развива своята страст, което не убягва от вниманието на собственика, който накрая решава да въведе младежа в тайните на ароматните композиции. Години по-късно шефът на Павел става негов тъст и му предлага малък магазин. Така през 1867 г. се ражда марката Kusmi.

Златните години на Kusmi Tea

Процъфтяващият бизнес е много печеливш - до 1901 г. Павел вече притежава десет търговски обекта в Русия. Окуражен от успеха си, той изпраща един от синовете си, Вячеслав, да завладее английския пазар. Шест години по-късно Kusmi Tea се предлагат и в Лондон. През 1908 г. Вячеслав поема наследството на покойния си баща. Неговата упоритост и амбиция помагат на семейния бизнес, който по това време вече може да се нарече империя, да се разрасне до 51 магазина през 1917 г. Тази идилия е прекъсната от неочакваното избухване на Октомврийската революция в Русия.

През 1946 г. Вячеслав умира и синът му Константин поема отслабения от войната бизнес. За съжаление той далеч не отговаря на предприемаческите умения на своите предци - от година на година състоянието на бизнеса, което доскоро е било впечатляващо, се влошава. Накрая, през 1972 г., Kusmi Tea се изправя пред перспективата да фалира.

Вторият живот на Kusmi Tea

След многобройни проблеми и опити за спасяване на семейния бизнес Константин взема трудното решение да го продаде. То преминава в ръцете на братята Ореби, които са възхитени от оригиналността на чудесно ароматните смеси. Благодарение на техните усилия занемарената компания отново излиза на пазара. Днес Kusmi Tea, под зоркия поглед на същите собственици, е водеща марка сред френските чайове и празнува триумфи по целия свят.

Днес можем да избираме от разнообразие от уникални аромати, затворени в отличителни, приказно цветни кутии. Оригиналните опаковки и имената на смесите, дадени им от първия собственик на компанията, вдъхновени от близки до сърцето му места и хора, са запазени непроменени. Ето защо в асортимента не могат да липсват чайове с имена като "Княз Владимир" и "Санкт Петербург".

Пъстрият свят на Kusmi Tea

Чайовете Kusmi избягват обичайните модели. Те не са сред ароматизираните чайове, които не предлагат нищо повече от цвят и силен аромат. Смесите на Kusmi Tea са усъвършенствани в продължение на няколко десетилетия - в тях се откриват аромати, които липсват в други чайове. Необичайните комбинации са спечелили сърцата на ценителите на чая, а някои от тях са се превърнали в световни бестселъри - пример за това е култовият BB Detox, смес от мате, зелен чай, ройбос, гуарана, глухарче и грейпфрут. Във фабриката за форми можете сами да съставите любимите си вкусове Kusmi или да изберете готов за употреба комплект чай.

Този уебсайт използва бисквитки, за да предоставя услуги и в съответствие с Политиката за бисквитки